Станахме част от Creativity Pioneers Fund 2022

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Фондация „Елизабет Костова“ е сред избраните от цял свят 27 участници във фонда Creativity Pioneers за 2022 г. на фондация „Moleskine“.

Нашата фондация е подкрепена като организация, която утвърждава решаващата роля на творчеството за постигане на социална промяна като предоставя безплатен достъп до програми по творческо писане за младежи в неравностойно положение. През 2023 г. такива програми са планирани в няколко града в България, за чието реализиране фондация „Елизабет Костова“ ще разчита и на колективното усилие на своите партньори и донори от страната и чужбина. Целта на тези програми е да вдъхновят ново поколение творчески мислещи и действащи хора, които да разгърнат своя потенциал.

Фондът Creativity Pioneers стартира през 2021 г. с цел да осигури постоянна платформа, която да предоставя ресурси и партньорства в областта на творчеството за социална промяна.

Фондация „Moleskine“ предлага уникални и нетрадиционни образователни преживявания, за да могат младежи с недостатъчно възможности да получат достъп до пространства и инструменти, в помощ на тяхното творческо развитие. Фондацията подкрепя организации и пространства, които им предоставят възможност да проявяват критично мислене и въображение и така да откриват нови решения за справяне с днешните предизвикателства.

Previous
Previous

Победител в конкурса „Литература в движение“