Фестивал Leap Off Page 2023

Програмата тази година, посветена на архитектурното наследство и климатичните промени, включва творческа мини-резиденция за участниците, работилници по творческо писане и съвременен танц (2-4 октомври), дискусия за облика на града с местната общност (5 октомври), и закриващ спектакъл (6 октомври).

В рамките на мини-резиденцията участниците от Аржентина, България, Кипър, Ирландия, Испания, Северна Македония и Словения имат за задача да изследват град Габрово и да създадат хибридни творби – литературни текстове и танцови импресии, вдъхновени от града. Съвместните произведения на творческите двойки ще бъдат представени на 6 октомври в Драматичен театър “Рачо Стоянов”, Габрово.  

Тази година във фестивала се включват писателите и поетите Стела Воскариду (Кипър), Стефан Икога (България), Джулияна Кирш (Аржентина), Сергей Харламов (Словения) и Ейдриен Мърфи (Ирландия).

Към тях се присъединяват хореографите и танцьорите Александар Георгиев-Аце (Северна Македония/България), Дарио Барето Дамас (Испания/България), Жана Пенчева (България), Коста Каракашян и Емилия Тончева (България) и Стефания Георгиева, Ралица Николова, Мелин Ердинч и Маргарита Петухова (България).

На 2 и 3 октомври ще се проведе поетическа работилница с водещ Стефан Икога (с предварително записване), а на 4 октомври жителите и гостите на Габрово могат да се включат в работилница по съвременен танц на Стефания Георгиева (с предварително записване). На 5 октомври ще се проведе публична дискусия, посветена на архитектурното наследство на града и взаимовръзката му с климатичните промени, фасилитирана от арх. Слава Савова. 

Следете комуникационните ни канали за детайли относно предстоящите събития от календара на фестивала.

Вижте видео трейлъри от миналогодишния спектакъл във Велико Търново.

Международният интердисциплинарен фестивал Leap Off Page се организира от фондация “Елизабет Костова” с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и община Габрово, в партньорство с винарска изба „Драгошинов”. 

Previous
Previous

Програма по творческо писане за ЛГБТИК+ младежи

Next
Next

Вижте журито на наградата „Кръстан Дянков“ 2023